22 April 2016

I dag har vi varit med om nåt helt magiskt och fanstastiskt som vida överstiger den negativa upplevelsen i samband med att vi blev rånade i onsdags. Vi har haft den stora förmånen att få medverka i en morgongudstjänst i S:t Georges Cathedreal, Desmunds Tutus kyrka. Fullsatt kyrka med flera TV-kameror och journalister. Anglikanska kyrkan i Sydafrika hade valt just denna fredag morgon för att hedra Desmund och hans fru med ett speciellt pris för deras arbete för rättvisa och fr...ed. Efter mässan får alla tillfälliga besökare en mikrofon i handen för att presentera sig. Vid fridshälsningen går Desmund runt och tar alla kyrkobesökare i hand. Tillfälle till fotografering tillsammans med desmund Tutu i kyrkan.
Kyrkaffe med möjlighet att sitta ner och prata med Desmund Tutu. Helt overklig känsla och upplevelse att få sitta jämte denna legend.
Bortsett från den otrevliga händelsen i anslutning till rånet har vi upplevt, sett och medverkat i så fantastiskt mycket positivt här nere. Är djupt tacksamma för all gästvänlighet vi visats från alla som arbetar med Philani och alla mödrar och barn vi kommit i kontakt med. Speciellt tacksamma för förmånen att få lära känna den eminenta fotografen Eric Miller.


Förhoppningsvis får vi tid att skriva lite mer utförligt om våra upplevelser i morgon.


 

No comments:

Post a Comment