2 October 2017

Guds gåva till Sydafrika


I dag är det ”bara” 40 minusgrader nere på Sydpolen, molnigt och vind uppgående till 7m/sek.

Sista veckan har varit väldigt intensiv med heltidsarbete samt den fantastiskt stora förmånen att få presentera kampanjen i samband med Martin Luther kyrkas musikvecka. Där kollekten söndag – lördag gått till LÅT FLER FÅ FYLLA FEM. Häftig upplevelse att få prata kampanj inför ett i det närmaste fullsatt kyrkorum. Stort och innerligt tack till Cilla, Maritha, Angeluskör, MiMa-kören och musiker.
Älskar er alla.

Ännu häftigare än att prata kampanj i Martin Luthers kyrka var att få sitta ner och lyssna på samtal mellan Gunilla Hallonsten och mitt livs stora föredöme Ingrid Le Roux uppe på bokmässan i torsdags. Fick även tillfälle till en stunds enskilt samtal med Ingrid. Efter att ha läst boken om hennes liv och haft flera samtal med henne är jag mer och mer övertygad om att Desmond Tutu hade helt rätt när han kallar Ingrid – Guds gåva till Sydafrika.

Fredag kväll var det dags för föreläsning nere i Hässleholm, relativt mycket folk och stort engagemang med flera kloka frågor och synpunkter. Stort tack till Kicki och Bill för att ni möjliggjort föreläsningen och er stora gästfrihet. Nu har vi i det allra närmaste sålt slut på våra varor nere från Khayelitsha. Ser fram emot en ny laddning i slutet av denna månaden.

Beställda kläder från vår sponsor Naturkompaniet har nu kommit fram till butiken i Halmstad. Ska hämta hem i morgon för provning. Sen ska vi så fort som möjligt åka upp till Göteborg för att testa utrustning i inomhus-skidanläggningen. Hoppas även få tillträde till ett frysrum för att få en uppfattning om vi har hamnat nåt så när rätt i vår utrustning.

Fin artikel i Svenska kyrkans internationella arbetes tidskrift GÖRA SKILLNAD om vår kampanj skriven av den fantastiskt duktiga Sanna Bulow.

Vädjar som vanligt om en gåva till de utsatta barnen nere i Kapstaden.
 No comments:

Post a Comment