Om oss


Målgång i Rom våren 2014.

Håkan är en 65 år gammal röntgenläkare. Gift med Bitte Jonsson, Diakon i Halmstads församling. Vi har tre barn Anna, Andreas och Malin, barnbarn Alicia 2,5 år. Väntar nästa tillskott i början av mars.
1975 började min resa. Den 14 juni hade jag packat min ryggsäck sträckt upp min tumme och väntade på min första lift ner mot kontinenten och mitt slutmål Indien. Har alltid haft en längtan att få se och uppleva Asien och framför allt India land. Från Nybro gick färden söderut genom Danmark, Tyskland, Holland, Frankrike och Italien. Stannade ca en vecka i den underbara staden Assissi, helige Fransiskus stad. Fransiskus  ande är levande i denna stad och jag blev djupt berörd av hans levnadsberättelse. Fick en stark religiös upplevelse. Resan gick vidare genom Italien ner mot Brindis där färjan över till Grekland och den gröna ön Korfu väntade. Här hade jag turen att träffa Bitte vilket fick en livsavgörande betydelse.
Via ytterligare några Grekiska öar kom jag slutligen till Istanbul för vidare transport med de rosa bussarna till India land. Via Turkiet, Iran, Afganistan och Pakistan kom vi efter många äventyr och bedrövelser fram till Indien. Detta fantastiska land tog en stor plats i mitt hjärta och jag har återvänt ett flertal gånger. Under min vistelse i landet kom jag i kontakt med leprasjukvården vilket blev en annan livsavgörande händelse. bestämde mig för att läsa medicin med avsikt att jobba som lepraläkare på Indiska landsbygden. Livet blir inte alltid som man tänkr sig. Jag blev röntgenläkare och har arbetat på flera sjukhus i Sverige, Norge och Danmark. har även arbetat i Barcelona samt ett år i sköna, gröna Sydney.
Har sprungit ett antal Göteborgsvarv, Svensk klassiker x 2, Ironman 2000 samt 10 marathonlopp enligt följande:
2000 - Stockholm
2000 - Kalmar (marathon som avslutning på Ironman)
2006 - Great Wall (på kinesiska muren)
2010 - Kilimanjaro                       
2011 - Sydney
2012 - Buenos Aires
2013 - Paris
2013 - New York
2014 - Rom
2015 - Kapstaden
På planeringslista står Petra ökenmarathon september 2016 samt Antarctic Ice Marathon november 2017. Via sistnämnda är målet att bli medlem i The 7 Continents Marathon club vilket är en exklusiv sammanslutning med för närvarande 106 män och 28 kvinnor som medlemmar.
Petra och Marathon på sydpolen ingår i kampanjen tillsammans med Svenska Kyrkans internationella arbete LÅT FLER FÅ FYLLA FEM.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andreas nyligen 30 år fyllda. Jag arbetar med försäljning på ett internationellt logistikföretag. Vid sidan om mitt arbete är jag med och driver ett barnhem i Kathmandu, huvudstad i Nepal.

Min far skriver att han startade sin resa 1975. Min egen resa startade 2006. Ett par ensamresor hade jag redan då hunnit med men den riktigt stora resan började här.
Jag packade min ryggsäck och begav mig ensam mot Sydostasien. Jag hann besöka de flesta länderna innan jag till slut hamnade i Nepal. Ett fantastiskt land som påverkat mig mycket och som än idag har en stor plats i mitt liv.
Detta genom ett barnhem som jag samma år var med och byggde upp.  Jag har varit tillbaka många gånger och sedan några år tillbaka så driver vi också en skola i anslutning till barnhemmet.

Den äventyrliga och nyfikna sidan är det inte så svårt att gissa vart den kommer ifrån.
Jag har sprungit tre Marathon och varje lopp har börjat med ett samtal…
”skall du med och springa på kinesiska muren?” ”Vill du med och springa ett lopp som startar och slutar vid Colosseum” ”Skall du med till Sydpolen och springa Marathon”.
Det sistnämna fick jag be pappa repetera ett par gånger och dessutom be om att få lite betänketid. Efter googlande om att Antarktis är jordens kallaste, blåsigaste och mest ogästvänliga kontinent så blev svaret givetvis ja.
Att vi dessutom skall springa för kampanjen LÅT FLER FYLLA FEM i samarbete med Svenska Kyrkans internationella arbete gör det hela ännu roligare.