5 December 2016

Tillfälligt avbrott i träningen inför Sydpolens marathon


Nu har det gått en dryg vecka sedan jag blev opererad och min prostata är nu historia. I midsommarveckan i år fick jag, efter ett antal PSA prover, 2 MR undersökningar samt biopsier från min prostata vid tre olika tillfällen, besked om att jag hade ett positivt prov på senaste biopsin. I ett av sex prov hittades otrivsamma cancerceller.

Förbannat också var min första tanke. Hur går det nu med vårt kampanj att samla in pengar till de utsatta barnen nere i Kapstadens kåkstäder och att springa ökenmaraton i Petra och på Sydpolen? Har ju dessutom bokat in ett antal föreläsningar om kampanjen efter att jag sprungit Petra Desert Marathon 3 september i år.

Tämligen snabbt tog jag beslutet att fullfölja vår plan så gott det går. Ingen operation förren efter sista föreläsningen vilken är bokad i Laholm den 13 november. Efter en stunds diskussion med opererande läkare accepteras min ståndpunkt. Får tid för operation den 29 november.


Operationen gick bra och just nu känner jag mig någotsånär. Får inte ge mig ut och träna löpning eller någon annan form av träning inom de närmaste 5-6 veckorna. Några stillsamma veckor långt ifrån den vanliga julstressen har jag framför mig. Men sen blir det full fart igen.


2 comments:

  1. Kära Håkan ❤ Varma hälsningar från Brandt arena i Puerto Rico

    ReplyDelete
  2. Finaste håkan var rädd om dig❤️

    ReplyDelete