9 February 2017

Tillbaka till Kapstaden


Nu är det fixat. Bokat plan för avresa ner till Kapstaden måndagen den 20 mars kl 18.00 från Kastrup. Kommer att stanna en vecka med hemresa söndag 26 mars kl 18.50. Ska bli fantastiskt roligt och spännande att få komma tillbaka och följa Mentor mammorna i deras viktiga och uppskattade arbete ute i Kapstadens kåkstäder.

Längtar framförallt tillbaka till Khayelitsha och alla glada och välnärda barn på förskolorna-barnhemmen. Men allra mest ser jag fram emot att återigen få träffa Sisipho som i år fyller fem. Hon är vår frontfigur och beviset för att insamlade gåvor gör nytta. Första gången jag kom i kontakt med henne var hon tre år och fyller nu således fem.

Vårt förra besök grumlades av att vi blev utsatta för pistolbeväpnat rån ute på en av Philanis förskolor. Nu kommer vi att vara betydligt mer försiktiga för att inte locka fram potentiella rånare. Med tanke på den mycket utbredda arbetslösheten i Khayelitsha är det inte konstigt att några tar chansen att skaffa sig lite extra pengar genom att råna aningslösa turister på deras pengar, förhoppningsvis går pengarna till att försörja en svältande familj.

Det är oerhört viktigt att bryta spiralen av fattigdom, brist på utbildning och framtidstro vilket i hög grad bidrar till den utbredda kriminaliteten. Det farligaste som finns är att födas in i fattigdom.

Var femte sekund dör ett barn som inte uppnått fem års ålder vilket innebär att drygt 6 miljoner barn dör varje år före fem års ålder.
 
Som upplysning meddelas att alla omkostnader för min resa och boende betalar jag ur egen plånbok. Alla gåvor insamlade via Svenska Kyrkans internationella arbetes kontonummer här intill går till Mentor mamma projektet i Sydafrika. Bidrag stora som små mottages med stor tacksamhet och jag kan lova att dom gör skillnad för de mest utsatta mödrarna-barnen i kåkstäderna. Många droppar kan skapa en brusande flod med löften om en bättre framtid.
 No comments:

Post a Comment