25 February 2017

9 månader till startskottet


Nu är det bara 9 månader till startskottet ljuder över Sydpolens tjocka is. Våra förberedelser fortskrider enligt plan. Vi försöker sammanställa utrustning för loppet och övriga dagar nere på Sydpolens iskyla. Här gäller det verkligen att vara rätt klädd. Inte för mycket och definitivt inte för lite. Frusna händer och fötter är den största fasan. Värmande, vind- och vattentätt är nyckelkombinationen.

Den iskalla luften kan såklart ställa till med problem framför allt för tuffingen Andreas som har köldastma. Via Vapro Produktutveckling AB har vi fått tillgång till varsin andningsmask-värmeväxlare som omvandlar den kalla luften till mer angenäm dito. Vårt största problem just nu är att hitta vantar, skor och strumpor som klarar av att hålla värmen. Det skulle inte vara roligt att komma hem med reducerat antal fingrar eller tår. Goda förslag emottages tacksamt.

Löpningen känns bättre och bättre för varje pass. Har klarat av 3 15-km pass samt ett på 20 och ett stort antal 10 samt intervallpass. Känslan kommer tillbaka mer och mer. Hoppas jag ska vara i tillräckligt bra skick för att klara av Swiss alpin marathon i slutet av juli.
 


Ser med stor längtan och förtjusning fram emot att den 20 mars få sätta mig på planet för destination Kapstaden. Hoppas på många fantastiska möten i Mentor mammornas spår. Mycket privilegierad upplevelse att få se och uppleva deras oerhört uppskattade och viktiga arbete.

No comments:

Post a Comment