14 July 2017

Efter Tall Ship Races


Återhämtning efter några intensiva veckor. Först planering och iordningställande av allt inför Tall Ship Races. Torsdag, fredag, lördag och söndag 29 juni-2 juli innebar ca 12 timmars närvaro nere vid vårt tält. Förra veckan intensivt arbete på Halmstads bästa röntgenklinik IM röntgendiagnostik.
I söndags var det dags för dop av lilla Melina i Kärlekens vackra kyrka dopförrättare var den eminente Anders Pihl. I tisdags var det dags att besöka Liseberg tillsammans med söta frun, Malin och äldsta barnbarnet Alicia - heldag.

Tack vare fantastisk hjälp av Jenny, Ann-Sofie, Håkan R Karlsson, Erika, Mia, Bitte, våra underbara barn och deras respektive blev det en fantastisk upplevelse att få väcka uppmärksamhet om vår kampanj LÅT FLER FÅ FYLLA FEM.

Att springa ett maraton tillsammans med Andreas inne på festivalområdet med tröja tryckt med vår kampanjlogga samt en stor flagga med samma text var förunderligt. Sprang i trivsamt tempo med en del high five samt av och till paus för att svara på frågor. Vi fick många positiva kommentarer under ”resans” gång.

En liten smolk i vår bägare var placeringen av vårt tält allra längst ut på området. Tyvärr en av de sämsta platserna. Men med ”uppsökande” verksamhet lockade vi ändå ett stort antal besök till vårt tält där det bjöds på kaffe, bullar och kakor. De allra flesta betalade frivillig avgift där alla pengar går direkt in i vår kampanj via Svenska Kyrkans Internationella arbete.

Vädret var delvis av en otrivsam natur, fredag och söndag blåste vi nästan bort vilket i kombination med regn gjorde att besöken blev av det glesare slaget. Lördagen bjöd på fint väder med betydligt fler besök.

Stort tack till Ungdomar i Martin Luther som tillsammans med Marianne bakat goda bullar, samt Therese som bakat lika goda kakor. Malin och Mia har också bakat förunderligt goda bullar. Från Regnbågens konditori har vi fått härliga bakverk och från Östras bröd goda limpor.

Inne i tältet visades bildspel från förhållandena nere i Kapstadens kåkstäder samt video från förra årets maraton nere på Sydpolen. Dessutom hade vi försäljning av färgglada grillförkläden, väskor, grytlappar och tröjor allt tillverkat nere i Khayelitsha där tidigare arbetslösa kvinnor fått anställning för att tillverka dessa fantastiskt fina textilier. Allt i Philanis regi.

Vill rikta ett stort och varm tack till alla som hjälpt till med arbetet före och under ”Racet”, Speciellt tack till Svenska Kyrkans Internationella arbete vilka möjliggjort vår medverkan samt till familjen Hallonsten som på ett fantastiskt sätt stödjer vår kampanj och lyckades med trollstycket att se till att vi fick hem en ny sändning med textilier nere från Kapstaden. Extra tack till deras dotter Fredrika som överlämnade en fullpackad väska nere på Lunds järnvägsstation torsdag kväll kl 22.30. Försäljningen gick överraskande bra.
 
Jättetack till Team Sportia, flygstaden som fixat våra tryckta tröjor och annan utrustning.


No comments:

Post a Comment