19 August 2017

I dag är det tre månader


Om tre månader, 19 november tar vi oss ner till Kastrup för vidare transport ner till Punta Arenas i södra Chile. Hotell är bokat för två nätter innan resan fortsätter ner till Antarktis. Här väntar en mindre ”tältstad” bestående av ett antal mindre tvåmannatält samt några större tält för mat, toalett, förhoppningsvis någon form av duschanordning.

Har sett bilder, video från förra årets lopp med i det närmaste översnöade små tält. Känner köldfrossa bara vid tanken på att vakna upp efter en kall natt till sådana förhållande. Hoppas det finns nån form av värme i de stora sociala tälten.

Vi har även sett den stora glädjen löparna upplevt före, under och framförallt efter genomfört lopp. Ser verkligen fram emot att få uppleva samma tillfredsställelse och lycka. Under de jobbigaste löppassen försöker jag plocka fram bilder av när Andreas och jag närmar oss mållinjen, plockar upp varsin flagga, en svensk och en kampanjflagga - LÅT FLER FÅ FYLLA FEM och passerar mållinjen till ”publikens” stora jubel. Då brukar steget kännas lite lättare.

I vår planering har vi nu satt ihop lista över vilka kläder vi tror oss behöva för att inte förfrysa händer, fötter och andra kroppsdelar. Skor och strumpor är redan fixade, hoppas vi har gjort nåt så när rätt val. Stor hjälp har vi fått av Finlandssvensk bekant som för några år sedan sprang Antarctica Ice Marathon.

Som en viktig del i förberedelserna har vi fått löfte om att testa vår utrustning i inomhusarenan för skidåkare i Göteborg. Ska bli spännande att ses vilket fäste våra nya skor bjuder oss. Planerar även ett besök i nån av Halmstads frysanläggningar för att på allvar testa vår utrustning.

 
 
No comments:

Post a Comment