11 March 2019

Mot North Pole Marathon


Nu känns det som jag har vingar under fötterna. Tån är inte helt ok men helt brukbar. Springer nu som regel varannan dag med ibland några tätare intervall. Är inte i samma konditionsläge som i början på januari men hyser gott hopp om att kunna ta mig igen de 42 iskalla km uppe på Nordpolen

6 april stiger jag på planet mot Svalbard, 7 april infomöte uppe i Longyearbyen innan vi, om väder och vind tillåter, flyger upp till Nordpolen 8 april. Loppet går av stapeln den 9 april.

Mitt längsta pass efter min konvalescens är hittills 20 km, behöver ha ett antal liknande pass i ryggen innan det är dags för allvaret. Känner en skräckblandad förtjusning inför loppet uppe på Nordpolens kalla is. Förra året var det 40 minusgrader när dom sprang. Nere på Antarctica var det knappt 30 minusgrader. Det räckte för att ge mig diskreta men av vistelsen där nere. Är betydligt mer frusen om framför allt händer och fötter vilka vitnar så fort det blir kallt. Gäller att ha med tillräckligt många värmekuddar att ha i handskar och skor.

Dagen efter loppet flyger vi helikopter till den geografiska Nordpolen vilket kommer att kännas lite hissnande – både helikopterfärd och att få sätta fötterna exakt på Nordpolen.

All uppoffring med långa löpturer i bistert väder vägs med råge upp av alla trivsamma föreläsningar
vi är ute på. Vi har hittills samlat in lite drygt 300 000 kronor till Svenska Kyrkans Internationella verksamhet nere i Kapstadens kåkstäder. Känns oerhört privilegierat att få vara en liten del i denna oerhört viktiga och livräddande verksamhet.

23 mars har vi föreläsningar uppe i Örnsköldsvik samt i Sundsvall.

Var med och stöd vår insamling LÅT FLER FÅ FYLLA FEM där insamlade medel går ner till Philanis verksamhet nere i Kapstadens kåkstäder där Mentormammornas viktiga arbete gör skillnad för de mest utsatta barnen och deras ofta unga och ensamstående mammor
  • SMS:a MARATON100 till 72905 för att ge 100 kr
  • SMS:a MARATON200 till 72905 för att ge 200 kr
  • Swisha till 9001223, skriv MARATON i meddelandefältet
  • Plusgiro 90 01 22-3 skriv MARATON i meddelandefältet
  • Bankgiro 900-1223 skriv MARATON i meddelandefältet


No comments:

Post a Comment