27 March 2019

Nedräkning


Nu är det bara 9 dagar kvar till det är dags att lämna Sverige för transport upp mot Nordpolen och dess kalla is. Att springa marathon på vattnet kommer att bli en häftig och förmodligen väldigt kylslagen upplevelse. Extra häftigt är det i och med att vi samlar in pengar för att göra skillnad för dom som är mest utsatta i olika delar av världen.

Verkligheten kan förändras förfärande snabbt, tänker nu speciellt på alla olycksdrabbade nere i sydöstra Afrika där så otroligt många fått hela sin tillvaro raserad på så kort tid. Nu är det extra viktigt att ställa upp och få känna den oerhört positiva känslan att vi är med och gör skillnad.

I helgen var vi uppe i Örnsköldsvik och Sundsvall för föreläsningar. Fantastiskt trevligt att få möta så många intresserade och engagerade medmänniskor. Vid vårt besök i Sundsvall fick vi besök av SVT Västernorrland med ett bra inslag i lokala nyheterna på söndagen.

Hemma igen och redan på måndagen var det dags för nästa utmaning. Trivsamt besök av Sara Holmberg från internationella arbetet i Uppsala samt av filmare Magnus från Malmö. Dagens övningar inleddes i Wohlins fryslager med temperatur på runt 25 grader minus. Sprang ett antal pass under filmarens överseende. Därefter var det dags att bege sig upp på Galgberget för nya pass med filmning både från markbaserad kamera samt drönare. Sista passet blev nere på Västra stranden med samma upplägg som på berget. Länge sedan jag känt mig så sliten efter ett träningspass.

Ser med spänning fram emot att få se färdigt material vilket är tänkt att användas inom Svenska kyrkans internationella arbete.

I går fanns en bra artikel i Kvällsposten – Expressen om stundande äventyr uppe i norr.

Efter föreläsning i Alla Hjärtans Hus var det dags för ett av de sista långpassen 20 km i ett soligt Halmstad. Kändes riktigt bra.

Var med och stöd vår insamling LÅT FLER FÅ FYLLA FEM där insamlade medel går ner till Philanis verksamhet nere i Kapstadens kåkstäder där Mentormammornas viktiga arbete gör skillnad för de mest utsatta barnen och deras ofta unga och ensamstående mammor

  • SMS:a MARATON100 till 72905 för att ge 100 kr
  • SMS:a MARATON200 till 72905 för att ge 200 kr
  • Swisha till 9001223, skriv MARATON i meddelandefältet
  • Plusgiro 90 01 22-3 skriv MARATON i meddelandefältet
  • Bankgiro 900-1223 skriv MARATON i meddelandefältet


No comments:

Post a Comment