25 March 2017

Glädje och framtidshopp

I går var det vilodag. Strövat omkring i staden och nere vid Waterfront. Känner mig upprymd och privilegierad av att vandra omkring i stans olika delar där havet, taffelberget, lions head och signal hill är häftiga kulisser. Något efter lunch bär det iväg längs strandpromenaden, 10 helt underbara km i 30 graders värme. Tyvärr motvind både ut och hem. Springer med bra fart utan att egentligen tröttna.

I går var det mulet mest hela dagen och på kvällen kommer det ett stilla regn. Det är en otrivsam brist på vatten här nere, har inte regnat tillnärmelsevis som förväntat. Enligt Eric har grundvattennivåerna aldrig varit lägre, nu gäller strikta restriktioner.

Känner en stor glädje och lycka efter besöket ute i Khayelitsha. Nu har jag fått ett tydligt och konkret bevis på att Mentor mammorna verkligen ger förutsättning för att FLER SKA FÅ FYLLA FEM. Ingrid Le Roux berättelse om den lille pojken som nu fyllt fem år var oerhört gripande och för mig ett bevis på att det vi samlar in pengar till gör skillnad för de utsatta barnen och deras mödrar.

Enligt Ingrids uppfattning hade han inte varit vid liv i dag om inte hans Mentor mamma ”funnit” honom i förfärligt dåligt status vid ca 6 månaders ålder. Han var gravt undernärd med kraftig diarré. Blev inlagd på sjukhus där man konstaterade att han var smittad med HIV. Vilket man har väldigt svårt att förstå när man ser denne lite blyga men till synes helt friska lille kille. Via Mentor mammorna försorg har han fått tillgång till bromsmedicin.

Jag känner en växande inspiration och nånting liknande figthing spirit. Nu ska vi öka takten och ge allt vi har för att samla in så mycket pengar som möjligt för att fler barn ska kunna få hjälp. Sätt hjärna in en liten eller större slant på de uppgivna kontonr för vidare transport ner till Mentor mammornas verksamhet via Svenska Kyrkans Internationella arbetes omsorg. Jag kan lova att pengarna gör skillnad för dom som nästan ingenting har.
Kom gärna på nån av mina-våra föreläsningar och hör om livet ute i kåkstäderna samt se den fantastiska videon.

No comments:

Post a Comment