22 March 2017

Turist i Kapstaden


Vaknar utvilad efter en skön och välbehövlig natts sömn. Gårdagskvällen tillbringades nere vid poolen med en god lager inom bekvämt räckhåll. Bor endast ca 100 meter ifrån Waterfront, gjorde ett kort besök där nere, massor med folk. Riktigt turistiskt. Är en av de mest turistbesökta ställena i hela världen.

Bra och mättande frukost. Tar en taxi upp mot taffelberget. Solen gassar från en även i dag klarblå himmel. Ca 30 grader redan enligt taxichauffören. Åker genom den vackra staden vilken är innesluten mellan havet och bergsmassivet med taffelberget i spetsen.

Påfallande många fina bilar, har sällan sett så många porschebilar på så kort tid, vissa kör nedcabbat. Brant uppförsbacke mot kabinbanan. Här är det en helt sanslös kö för att få köpa biljett. Tog mer än en timma innan det var dags att stiga in i kabinen för färd upp mot toppen.

Magnifik utsikt över staden, Robben Island och havet. Går runt och njuter av känslan att uppleva det här igen. Tredje gången jag vandrar runt på toppen av det tafflade berget. När jag sitter och pratar med ett par från Holland kommer det en Dassie springande mot mig, stannar mellan mina ben vilka helt plötsligt fotograferas av massorna. Själv hinner jag inte få fram min mobil innan allt är över.

Dassien sägs vara den nu närmast levande släktingen till elefanten vilket verkar otroligt när man ser den, har storlek av en mindre katt och inte speciellt elefantlik. Påminner snarare om en stor gnagare.

Taxi tillbaka till hotellet, lite lätt obehaglig resa. Chauffören sitter och textar hela tiden, tänker oroliga tankar men slutet gott allt gott. Kommer tryggt fram.

Snabbt ombyte till löparkläder och ut i den 30-gradiga värmen. Springer längs strandpromenaden. Helt overklig känsla med taffelberg, lions head samt Signal hill på ena sidan och havet på den andra. 10 underbara men ack så svettiga kilometer.
I morgon börjar allvaret då ska den mästerliga fotografen Eric Miller och jag ut till Khayelitsha och förhoppningsvis få träffa Sisipho igen.

No comments:

Post a Comment