23 September 2017

Om två mpnader


Ute är det regnigt och trist, ca 12 grader varmt. På Sydpolen är det runt 52 grader åt andra hållet och lite blåsigt. Våren är på väg dit ner med förhoppningsvis stigande temperatur. Ett stort problem är den ständiga vinden över det öde, tämligen platta landskapet. Som jag omtalat tidigare är vårt största problem klädsel. Inte för mycket och definitivt inte för lite. Vindtätt är ett absolut måste.

Med hjälp av vår nya sponsor Naturkompaniet i Halmstad har vi fått hjälp med att välja ut vad vi hoppas ska vara optimala plagg för att kunna springa nåt så när obehindrat utan risk för överhettning eller förfrysning. Vårt största bekymmer är fötterna, vi har köpt stora skor för att få plats med varma sockor. Man kan så klart inte ha hur stora skor som helst när vi dånar fram över den frusna kontinenten.
Vill rikta ett jättestort tack till Naturkompaniet som valt att som klädsponsor ”följa med” på vår resa.

I veckan har jag varit ute på en kortare föreläsningsturné, med stopp i Nybro den 19 och Kalmar Domkyrka den 20 september. Fantastisk känsla att komma "hem" och få berätta om vår kampanj och äventyr. Tusen tack för generösa gåvor till Mentormammornas verksamhet.

Jag har blivit ännu mer övertygad om Mentormammornas viktiga arbete efter att mer eller mindre sträckläst nyutkomna boken om Ingrid Le Roux. Enligt Desmond Tutu är hon Guds gåva till Sydafrika. Rekommendera starkt att köpa och läsa boken.
Om det finns änglar, vilket det gör, är Ingrid definitivt en av dom. Är så otroligt imponerad av hennes livsgärning och kompetens.

Fredag den 29 september ska vi till Hässleholm för att visa bilder och berätta om kampanjen och vårt äventyr.

Vill även vädja om en gåva till vår kampanj LÅT FLER FÅ FYLLA FEM, där insamlade medel oavkortat går till mentormammornas verksamhet.
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD och ge förutsättning för ett bättre och längre liv för de mycket utsatta barnen och deras mödrar nere i Kapstadens kåkstäder.
 
 No comments:

Post a Comment