30 November 2017

Mot Antarctica

Söndag 19 november. Äntligen är det dags för avfärd. I över två långa år har jag försökt förbereda mig för den här dagen. Känner mig ambivalent inför uppgiften. Har aldrig varit så dåligt förberedd inför ett marathonlopp som just nu. Mitt ömmande ben har omöjliggjort längre träningspass. Har som längs sprungit 10 km under dom senaste två månaderna. Det är ju alldeles på tok för dåligt med tanke på vad som väntar. Ser dock med stor glädje fram emot att äntligen få komma iväg söderut.

Packar ut mitt bagage i bilen, tar ett lite tårfyllt farväl och kör ner till stan för att hämta Andreas. Klockan 10 lämnar vi Halmstad med riktning mot Kastrup. Parkerar bilen på parkeringshus i Hyllie och tar tåget över till Kastrup. Checkar in och tar oss igenom den första säkerhetskontrollen. Ute i god tid, hinner växla till oss några Chilenska pesos och fylla magen inför den långa resan ner mot Punta Arenas.

Avresa från Kastrup kl 15.20, mellanlandar i Madrid efter ca 3,5 timmar. Väntar lika länge innan det är dags att borda planet för en ca 13,5 lång flygresa ner till Santiago de Chile. Kommer fram i tid, men vad hjälper det när vi av någon anledning blir stående på landningsbanan i över en timma vilket får till följd att vi missar anslutningsflyget ner till Punta Arenas. Ganska smidigt blir vi ombokade till ett senare flyg, men får vänta knappt sju timmar på flygplatsen.

Framme i Punta Arenas strax innan midnatt. Fantastisk känsla att ha kommit så här långt och få sträcka ut sig i en skön säng. Har som vanligt inte kunnat sova med nån reda på planet, är jättetrött och efter uppfriskande dusch faller vi båda, uttröttade i välbehövlig sömn.

Efter frukost tisdag 21:a går vi ut i Punta Arenas för att hämta våra förhyrda kläder som ska hålla oss nåt så när varma nere på Antarctica. På kvällen är det informationsmöte med utdelning av nummerlappar och T-tröjor med tryck Antarctica Ice Marathon. Nästa förmiddag är det ytterligare information om förhållandena nere på Union Glacier där vi ska bo i tält under vår vistelse nere på Antarctica. På grund av väderförhållandena är det osäkert om vi kan flyga ner i morgon.

På kvällen den 21:a får vi så besked om att det blir avresa i morgon förhoppningsvis på förmiddagen.

Fortsättning följer...

Nu är det dags att stödja vår kampanj LÅT FLER FÅ FYLLA FEM vilket man lättast gör genom att
  • SMS:a MARATON100 eller 200 till 72905 för att skänka 100 respektive 200 kr
  • Swisha till 9001223 skriv MARATON i meddelandefältet
  • Plusgiro 90 01 22-3 skriv MARATON i meddelandefältet
  • Bankgiro 900-1223 skriv MARATON i meddelandefältet

Insamlade medel förmedlas via Svenska Kyrkans Internationella arbete ner till Philanis verksamhet i Kapstadens kåkstäder för att hjälpa utsatta barn och unga mödrar till ett bättre och längre liv.

 
 No comments:

Post a Comment