13 December 2017

Målgång Antarctica Ice Marathon

Motvinden tar tag i oss meddetsamma, det känns nästan som man inte kommer framåt. Det platta landskapet med obruten horisont där man inte kan se var det är dags att få vineden i sidan känns lite uppgivet. Inget är oändligt och snart är vi framme vid den lilla julgranen i trä vilken markerar att det är dags att ta av till höger. Nu känns vinden betydligt mindre otrivsam, tyvärr har det börjat bildas drivor av snön vilket gör att man hela tiden får försöka hitta bästa spåret. Betydligt tyngre nu än på de första varven med nu upprivna spår.

Vi försöker så gott det går att njuta av stunden. Stannar upp och ser oss omkring och förnimmer känslan av att vara nere på Antarctica. Andre Pops i SvT:s morgonstudio kallade oss galningar, nu är jag nästan böjd att hålla med honom. Det här är galet.

Solen skiner från en klarblå himmel och naturupplevelsen är magisk. I vår trötthet och utsatthet känns det ändå enormt privilegierat att få genomföra det här galna upplägget och få göra det under rubriken LÅT FLER FÅ FYLLA FEM.

Efter fullbordat 3:e varv är det dags för en stunds uppvärmning i tältet igen. Ca 20 minuter ger vi oss av vila och laddning inför sista varvet. Känns inte vidare inspireterat att ge sig ut på sista varvet. Men har vi kommit så här långt är det bara att fortsätta. Sista milen blir en relativt plågsam njutning där vi hela tiden räknar ner. Mindre och mindre distans kvar till målet. Andreas springer sista varvet med vår kampanjflagga TO FIGHT CHILD MORTALITY i handen.

Känslan när vi äntligen ser målportalen är helt magisk. Jag plockar upp den Svenska flaggan och Andreas vecklar ut kampanjflaggan och med viftande flaggor passera vi jublande mållinjen och det för oss uppspända målsnöret. Till vår stora förvåning hör vi glada tillrop på Svenska – Heja Sverige. Det är Johanna Davidsson som har tagit sig till målet för att ge oss sin hyllning. Johanna arbetar som guide här nere och har ensam på skidor tagit sig från Antarcticas kust in till den geografiska Sydpolen. Inte bara det - hon gjorde det på ny rekordtid 38 dagar och 23 timmar. Privilegierat att få mötas av hennes gratulationer vid målgång.

Helt obeskrivlig känsla, nu har vi gjort det och vi har fixat det tillsammans. Helt magisk och overklig känsla att få uppleva det här tillsammans med Andreas. Trötta och oerhört lyckliga får vi våra medaljer och tar oss in i stora tältet för kvällsmat och värme.
 
Fortsättning följer....
Man kan stödja vår kampanj LÅT FLER FÅ FYLLA FEM vilket man lättast gör genom att
  • SMS:a MARATON100 eller 200 till 72905 för att skänka 100 respektive 200 kr
  • Swisha till 9001223 skriv MARATON i meddelandefältet
  • Plusgiro 90 01 22-3 skriv MARATON i meddelandefältet
  • Bankgiro 900-1223 skriv MARATON i meddelandefältet
Insamlade medel förmedlas via Svenska Kyrkans Internationella arbete ner till Philanis verksamhet för att hjälpa utsatta barn och unga mödrar till ett bättre och längre liv.
Inte många timmar kvar till loppet....

Union Glacier Camp


 
No comments:

Post a Comment