8 January 2018

Member of THE 7 CONTINENTS MARATHON CLUB

Svårt att sova när det är ljust 24 timmar och man ligger i tält med många minusgrader. När man dessutom upplever ett av livets största äventyr om och om igen. Särskilt fokus på vår målgång, känslan av att äntligen ha gjort det vi föresatt oss. Vi har gjort nåt som inte många andra gjort. Vi har kämpat och slitit oss igenom marathonlopp på jordens kallaste, blåsigaste och torraste kontinent. Vi har gjort det med alla kroppsdelar i behåll och vi har gjort det för att vi vill att FLER SKA FÅ FYLLA FEM. Många sömnlösa men lyckliga timmar innan det är dags att lämna den förhållandevis varma sovsäcken.

Kylslagen vandring bort mot toaletten, om möjligt blåser det ännu mer än i går. Inne i ”mattältet” serveras en underbar frukost tillsammans med en samling galna och lyckliga marathonlöpare. Efter frukost går vi runt i området och njuter av utsikt och känslan av att vi befinner oss nere på Antarctica. Det blir även en hel del fotograferande framför ”snöskulpturen” Antarctic Ice Marathon 2017. Vi blir även fotade med vår kampanjflagga TO FIGHT CHILD MORTALITY.

Efter lunch lyssnar vi på föreläsning om den Svenska Antarcticexpedition under Otto Nordenskjöld 1901 till 1904. Hisnande historia om deras stora umbäranden och upptäckter. Deras skepp Antarctic frös fast i isen vid två tillfällen och bröts till slut sönder av den aggressiva isen och sjönk. Besättningen splittrades i tre olika formationer och fick under extrema förhållanden uthärda två vintrar nere på Antarcticas norra delar innan alla (frånsett en besättningsman som avled) till slut blev räddade av ett Argentinskt fartyg.

På eftermiddagen är det samling för att dela ut medaljer till dom nya medlemmarna av the 7 CONTINENTS MARATHON CLUB. Fantastisk känsla att få medaljen hängd på halsen. En lång vandring har nått sitt slut. Lite överraskande delas det dessutom ut två medaljer under rubriken Grand Slam vilket innebär 7 Continents plus att ha genomfört ett marathon på Nordpolen. Nu tänds en ny tanke, visst skulle det vara ännu häftigare att få tillgång till e Grand Slam medalj. Tanken är väckt och känner jag mig rätt blir det svårt att plocka bort den. Hoppas hälsa och motivation står mig bi.

På kvällen är det samling efter middag. Får nedstämmande information om väderutsikterna – endast 30 % chans att vi kan komma härifrån i morgon. Nästföljande datum är det endast 12 % chans. Andreas tar illa vid sig, han lider av längtan hem till Emma och lilla Saga. Själv längtar jag efter söta Bitte. Känner trots de nedstämda prognoserna en förvissning om att vi kommer att lämna Antarcticas isklädda kontinent i morgon.

Vill man stödja vår kampanj LÅT FLER FÅ FYLLA FEM kan man göra det genom att

  • SMS:a MARATON100 eller 200 till 72905 för att skänka 100 respektive 200 kr
  • Swisha till 9001223 skriv MARATON i meddelandefältet
  • Plusgiro 90 01 22-3 skriv MARATON i meddelandefältet
  • Bankgiro 900-1223 skriv MARATON i meddelandefältet

Insamlade medel förmedlas via Svenska Kyrkans Internationella arbete ner till Philanis verksamhet för att hjälpa utsatta barn och unga mödrar till ett bättre och längre liv.

No comments:

Post a Comment