26 June 2018

Full fart framåt - mot toppen


Den första uppförsbacken är avklarad. Efter ett lite längre uppehåll eller nedtrappning i träningsmängden inser man snabbt att konditionen är en färskvara. Som tur är går det relativt fort att
komma tillbaka i nåt så när rimligt skick och glädjen över att kunna springa och i alla fall stundtals kunna njuta av det är stort.

Ser med stor förtjusning fram emot att få springa ett marathon uppe på världens tak – Tibet den 9 september i år. Känns som om konditionen så sakta håller på att ta sig in i min gamla kropp.

Min största glädje är dock alla föreläsningar jag varit ute på för att förmedla mina upplevelser, nu senast nere på den ödsliga och ogästvänliga men helt fantastiska Antarctica. Får fortfarande lite ståpäls när jag visar bilder från loppet och då framförallt målgången där jag springer med Svenska flaggan i hand och Andreas har vecklat ut vår kampanjflagga. Känslan av att ha gjort detta för att fler utsatta barn och mödrar ska kunna få möjlighet till ett bättre liv gör det extra känsligt.

Vår kampanj kommer att fortsätta i vart fall detta år ut. Nästa år hoppas jag kunna genomföra mitt livs största äventyr – bedrift. Planerar att springa ett maraton på ett av världens mest ogästvänliga platser. Avslöjar inte mer, behöver ta in vad det kommer att innebära i smärta och umbäranden innan jag offentliggör målet för äventyret.

Philanis grundare Ingrid Le Roux har nyligen blivit utsedd till hedersdoktor på Karolinska institutet. Det känns oerhört privilegierat att på ett litet hörn få vara med och bidraga till det viktiga och fantastiska arbete hon har initierat nere i Kapstadens kåkstäder. Ingrid och Mentormammorna gör stor skillnad för dom mest utsatta barnen och deras ofta unga mödrar.

Vill man stödja vår kampanj LÅT FLER FÅ FYLLA FEM gör man det lättast gör genom att
  • SMS:a MARATON100 eller 200 till 72905 för att skänka 100 respektive 200 kr
  • Swisha till 9001223 skriv MARATON i meddelandefältet
  • Plusgiro 90 01 22-3 skriv MARATON i meddelandefältet
  • Bankgiro 900-1223 skriv MARATON i meddelandefältet

Insamlade medel förmedlas via Svenska Kyrkans Internationella arbete ner till Philanis verksamhet för att hjälpa utsatta barn och unga mödrar till ett bättre och längre liv.

No comments:

Post a Comment